Google+ Badge

2013. augusztus 8., csütörtök

Praktikus tanácsok

Mielőtt elkezdeném a receptek írását, első lépésként meg kell határozni az alapanyagok szükséges mennyiségét 1 főre. Az alábbi listában megtalálhatóak a legfontosabb tételek.

     Az ételek elkészítését úgy írom le, hogy azok a Kedves Látogatók, akik nem tanulták meg a Nagyszülőktől, Szülőktől a sütés- főzés – háztartás vezetésének teljes körű menetét, eligazítást kapjanak.
Hogy takaríthatsz meg pénzt és időt?
     Anyagbeszerzést ajánlott piacokon, áruházakban, kiskereskedőknél- tehát bárhol, ahol megfelelő a minőség és a termék ára.
     Azt tapasztaltam, hogy ugyanazt a terméket „pár lépéssel arrébb” jóval olcsóbban megkapom (pl.: 1 liter 1,5%-os tartós tej ára egyik helyen 145,-Ft, a másikon ugyanez 190,-Ft, de van ahol 200,-Ft fölött van). Így kialakítottam azt a módot, hogy megjegyzem hol kaptam a legjobb áron az aktuális terméket, és azt mindig ott veszem meg, amit lehet heti- kétheti- havi mennyiségben. Havi viszonylatban jelentős összeget lehet spórolni.
     Időtakarékosságból bizonyos ételekből két napit lehet főzni, és az egyik adagot betenni a mélyhűtőbe felcímkézve-dátumozva. A menük leírásában ezt feltüntetem.
Az idő megtakarítása érdekében a teljes munkafolyamatot leírom időrendben.
     A menü alapanyag mennyiségét négy személyre számítom a „Főzés-adagok 1/fő-re” menüpont alatt átszámíthatod a kívánt mennyiséget....... 
A részletekért látogass el a :
profilomra.

A receptek mellett képekkel illusztrálom a folyamatot, az alapanyagoktól, a tálalásig.

Összes oldalmegjelenítés